Як запланувати та оголосити закупівлю згідно з наказами 708 ТА 1082

03.08.2020 12:42
0
Поділитися на facebook
Поділитись
87463540_2664621317141718_8313660528627023872_o

ЯК ЗАПЛАНУВАТИ ТА ОГОЛОСИТИ ЗАКУПІВЛЮ ЗГІДНО З НАКАЗАМИ 708 ТА 1082

      На сьогоднішній день багато Замовників не знають, де шукати потрібну їм інформації щодо закупівель. Раніше вся інформація була представлена в Наказі 454, а тепер частина інформації знаходиться в Наказі 708 та 1082. 

Як діють Наказ Мінекономрозвитку № 708 та Наказ Мінекономрозвитку № 1082

      Є Наказ Мінекономіки № 708 від 15.04.2020 “Про затвердження порядку визначення предмета закупівлі” (далі – Наказ №708). А є Наказ Мінекономіки № 708 від 11.06.2020 “Про затвердження Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі” (далі – Наказ №1082).

   Порядок визначення предмета закупівлі, що затверджений Наказом №708 пояснює, як визначити предмет закупівлі.

   Наприклад, поточний ремонт за об’єктом будівництва, товари за 4 знаком ДК 021:2015. А порядок оприлюднення інформації, що затверджений Наказом №1082 каже тільки про те, яку інформацію потрібно опублікувати при оголошенні закупівлі. Тобто ви визначили за 4 знаком, а потім розписуєте додаткову інформацію, яка передбачена Порядком розміщення.

    Тут ми поєднали 2 порядки і визначили, для кожного предмета закупівлі, таких як товари, послуги, роботи, лікарська засоби, яку інформацію потрібно вказати, щоб виконати вимоги Наказу №708 та Наказу №1082.

Як визначити предмет закупівлі для товарів та що оприлюднити в системі

      Предмет закупівлі для товарів визначається за четвертим показником  Єдиного закупівельного словника. 

      У спеціальних полях під час того, як Ви розміщуєте в електронній системі закупівель інформацію про предмет закупівлі  зазначається інформація щодо: назви предмета закупівлі та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, та їх назви. 

      В різних електронних полях зазначається інформація щодо: назви товару кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі, коду товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі.

Як визначити предмет закупівлі для медичних виробів та що оприлюднити в системі

      Для медичних засобів предмет закупівлі визначається четвертим показником  Єдиного закупівельного словника. 

      В окремих полях зазначається інформація щодо: назви предмета закупівлі та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, та їх назви. 

      Також зазначається код та назва медичного виробу відповідно до національного класифікатора НК 024:2019 “Класифікатор медичних виробів”, затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 05 лютого 2019 року N 159.

      Звертаємо Вашу увагу на те, що якщо предмет закупівлі має два і більше медичних товари, то код і назва зазначається кожного товару окремо.

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів та що оприлюднити в системі

     Предмет закупівлі для лікарських засобів визначається за показником третьої цифри Єдиного закупівельного словника.

      Під час розміщення в електронній системі закупівель інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначається інформація щодо: назви предмета закупівлі та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, та їх назви. Також зазначається міжнародна непатентована назва лікарського засобу .

      В окремих електронних полях зазначається інформація щодо: назви послуги кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі, коду послуги, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі.

      Так само, як і медичні засоби, предмет закупівлі для лікарських засобів потрібно зазначати окремо для кожного предмета закупівлі. 

      Як визначити предмет закупівлі для послуг та що оприлюднити в системі

     Предмет закупівлі для послуг визначається за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника. 

      Під час розміщення в електронній системі закупівель інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначається інформація щодо: назви предмета закупівлі та коду предмета закупівлі відповідно до класифікаторів, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, та їх назви. 

      В окремих електронних полях зазначається інформація щодо: назви послуги кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі, коду послуги, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі.

Як визначити предмет закупівлі для поточного ремонту та що оприлюднити в системі

      Предмет закупівлі для поточного ремонту визначається за кожним окремим будинком, будівлею, спорудою, лінійним об’єктом інженерно-транспортної інфраструктури згідно з термінологією державних будівельних норм ДБН А.2.2-3:2014 та/або галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011.

У електронній системі закупівель інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначається назва згідно з ДСТУ, державних або галузевих будівельних норм, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі. 

Разом з тим зазначається код та назва відповідно до Єдиного закупівельного словника. В даному випадку немає чіткої вимоги що знаку за яким необхідно зазначити код, проте, чим точніше він буде, тим краще.

Як визначити предмет закупівлі для робіт та що оприлюднити в системі

      Предмет закупівлі для робіт визначається за об’єктами будівництва та з урахуванням ДСТУ Б. Д.1.1-1:2013  а також галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011.  

      У електронній системі закупівель інформації про предмет закупівлі в окремих полях зазначається назва згідно з  ДСТУ, галузевих будівельних норм, які передбачені для визначення предмета закупівлі відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі. 

   Разом з тим, зазначається код та назва за показниками другої – п’ятої цифр Єдиного закупівельного словника.

 

   При написанні статті використані матеріали infobox.prozorro.org


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку