Електронна тендерна документація

05.04.2021 11:34
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (3)

   У сьогоднішній статті ми поговоримо про електронну тендерну документацію та її частину, яка вже реалізована на сьогоднішній день в системі. Це, власне, вимоги до статті 17, які відображаються на сторінці Закупівлі Прозорро на майданчиках, а також вимоги, до яких зазначається замовником в електронних полях та частково в тендерній документації, яка міститься в закупівлі у вигляді завантаженого файлу.

   Якщо ми говоримо про електронну тендерну документацію, то це не тільки вимоги до статті 17 частини 1, які зараз реалізовані в нашій електронній системі закупівель.

   Електронна тендерна документація – це комплексні зміни всього того, що відбувається в процесі оголошення закупівлі, підготовки документації і відображення її на сторінці закупівлі, яку оголосив замовник для учасників.

   Мета впровадження електронної тендерної документації:

  1. Спрощення процесу підготовки пропозицій учасника.

   Ми дуже хочемо, щоб учаснику, який дивиться на оголошену закупівлю, було все максимально зрозуміло, і процес підготовки до подання пропозиції займав у нього менше часу, щоб він виконував менше дій та міг контролювати те, що він робить.

  1. Електронізація оскарження.

   Запуск електронної документації тісно пов’язаний з процесом оскарження. В подальшому, коли учасники будуть подавати скарги на умови тендерної документації, на результати визначення переможця або власної дискваліфікації, буде можливість прив’язати свою скаргу до певних дій, які були здійснені замовником.

  1. Сліди, або версійність змін. 

Вищевикладене буде основано на “версійності змін”, які будуть відноситись до певних елементів тендерної документації. 

  1. Підвищення результативності закупівель.

   В результаті, завдяки електронній тендерній документації, всі замовники зможуть отримати більш високі результати проведення закупівлі за рахунок зменшення кількості дискваліфікацій учасників, які будуть допускати менше помилок.

   Запланована послідовність впровадження:

  1. Запуск критеріїв
  2. Запуск 1 частини статті 17
  3. Запуск 2,3 та 6 частин статті 17
  4. Запуск 16 статті
  5. Критерії “основний елемент взаємодії замовника з учасником”

   Ми запустили механізм так званих “критеріїв”.  Критерії відповідності – це не ті критерії, які юридично визначені у Законі України “Про публічні закупівлі”, а механізми, що дозволяють на певний запит замовника отримати відповідь з певним значенням учасника. На таких критеріях і побудована частина 1 статті 17. 

   Ми запустили частину 1 статті 17, плануємо реліз 2,3 та 6 частини 10 статті 17 запуск 16 статті у вигляді електронних критеріїв і електронної тендерної документації і вбачаємо те, що механізм критеріїв буде основним елементом взаємодії замовника із учасником.

   Принципи реалізованого функціоналу:

  1. Вимога замовника – відповідь учасника при поданні пропозиції.
  2. Стандартні формати підтвердження (Згода – поле, що заповнюється – відповідь документом)
  3. Можливість посилатися при оскарженні на певну частину вимог

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку