Дивні та кумедні закупівлі через Прозорро. Посміхніться!

14.07.2021 13:14
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (34)

   Ми вирішили трішки підняти вам настрій. У цій статті  ми зібрали для вас кумедні та дивні закупівлі. Деякі з них нас потішили, а деякі викликали подив. Ділимось ними разом із вами. Гарного настрою, залишайтеся з нами!

   На Херсонщині провели досить дивний тендер. Як вказано в оголошенні в системі ProZorro, закупівлю провoдив Опорний заклад “Орлівський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-III ступенів – дитячий садок” у селі Кочубеївка.

    Цей заклад закупив… 4 сосиски, які коштували 32 гривні. Для чoго школі знадобилося всього чверть кілограма цього харчового продукту – поки що невідомо. Відомо те, що в аукціоні переміг єдиний йогo учаcник – ФОП Лісовол Оксана Анатоліївна. До речі, це не єдиний дивний тендер цієї школи, переможцем якого стала саме ця особа-підприємець. Буквально нещодавно через наш майданчик вищевказаний навчальний заклад закупив 2,27 кг риби вартістю 198,97 гривень. Вгадаєте, хто виявився переможцем? Ви праві, саме ФОП Лісовол.

  

   Національний банк України закупив економічні настільні ігри, ділову гру “Щурячі перегони-1” і логічну – “Танграм”, а також 2 набори кубиків. Спочатку це викликало подив, але все стало на свої місця, коли у Нацбанку пояснили, що цими іграми заповнили дитячу кімнату.

 

   А от комунальне підприємство “Ритуальна служба” з Нікополя Дніпропетровської області провело тендер на 130 тис. грн з “закупівлі з пошуку інформації про клієнтів”.

    “За надані послуги за цим договором замовник платить виконавцю 5 відсотків від загальної суми реалізованих ритуальних товарів і послуг клієнтам (рідним і близьким померлих, інформацію про яких надав виконавець)“, – йдеться в угоді. 

 

   Разом з тим, була і невдала спроба закупівлі, але не менш дивна.

   Кілька років тому аналітик Transparency International Україна заявив, що мерія міста Суми через систему державних закупівель Prozorro хотіла купити мавпу-капуцина та декілька змій.

   У заявці на сайті вказано, що за мавпу і змій в управлінні науки і освіти готові були віддати 50 тис. грн. Тварини знадобилися Сумському центру еколого-натуралістичної творчості.

   “У них не вийшло, ніхто не подав пропозицій, але у нас відразу виникло питання – а навіщо вам капуцин? Це, звичайно, весело доти, поки ми не подумаємо, що це – наші з вами гроші, гроші платників податків“, – говорить аналітик.

 

   Що тут сказати? Скоріш за все, такі закупівлі будуть і в майбутньому, навряд чи цього можна запобігти. В кожній сфері діяльності присутні свої незвичні та кумедні ситуації, отже, нам варто лише посміхнутись і трішечки розбавити свій день гумором. 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку