Чим відрізняється Prozorro від Prozorro.Sale?

27.10.2021 09:35
0
Поділитися на facebook
Поділитись
nn (26)

Prozorro та Prozorro.Sale — системи, які дуже схожі за принципом роботи. Проте вони виконують різні завдання.

 “А хіба вони відрізняються?” — якщо ви задали таке питання, то ця невелика стаття саме для вас. Якщо ви завжди плутали Prozorro та Prozorro.Sale, або думали, що це одне і те ж – не засмучуйтеся. Зараз ми з вами розберемося, що до чого!

 

Електронна система публічних закупівель Prozorro — це онлайн-платформа, де держава купує товари та послуги. А постачальники таких товарів та послуг — як правило, це представники бізнесу — змагаються на торгах, щоб продати таку продукцію державним і комунальним замовникам. 

Система електронних аукціонів Prozorro.Sale — це онлайн-платформа, де вже громадяни та бізнес можуть купити та взяти в оренду в держави різне майно: від зовсім маленьких речей до заводів та готелів. Купувати ці речі може будь-хто, і звичайні громадяни також. На Prozorro.Sale продають майно до 250 млн грн. Якщо захочете взяти участь у великій приватизації — готуйтеся до офлайн аукціонів.

Який принцип роботи цих двох систем? 

Взагалі, вони працюють за схожою схемою. Принцип її побудови називається дворівневим. Є центральна база даних, такий собі збиральний пункт, і до неї підключені приватні електронні майданчики. Саме на цих майданчиках замовники викладають оголошення на тендери, а бізнес бере в них участь. Як тільки інформацію вводять на якійсь із цих платформ, вона одразу потрапляє до центральної бази даних. І одночасно оприлюднюється на порталі та всіх інших майданчиках. Тільки от на Prozorro країна оголошує про своє бажання щось купити, а на Prozorro.Sale — продати чи віддати в оренду.

Загалом Prozorro та Prozorro.Sale працюють за схожим алгоритмом. Проте основна відмінність все ж полягає в тому, що хтось купує, а хтось продає.

 

Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку