Чи може не уповноважена, а відповідальна особа замовника звітувати по частині 7 статті 3 Закону “Про публічні закупівлі”?

13.09.2021 15:05
0
Поділитися на facebook
Поділитись
nn (28)

   Законом України «Про внесення змін до Закону України ‟Про публічні закупівлі” та інших законів щодо вдосконалення системи функціонування та оскарження публічних закупівель» від 03.06.2021 № 1530-ІХ було внесено значні зміни до закупівельного процесу. У тому числі і в статтю 11 «Організація закупівельної діяльності замовника».

   У замовників постає питання: чи може не уповноважена, а відповідальна особа замовника оприлюднювати звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, у випадку здійснення закупівель відповідно до частини 7 статті 3 Закону?

   Частина 7 статті 3 Закону містить вичерпний перелік підстав, за яких замовник може укласти договір без проведення спрощеної закупівлі, тобто придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 та 2 частини 1 статті 3 Закону.

   У цих випадках замовник обов’язково оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

   Пункт 3 частини 10 статті 11 Закону зі змінами дає однозначну відповідь на наше питання:

   Уповноважена особа оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, у випадку здійснення закупівель відповідно до частини 7 статті 3 Закону.

   Отже, рекомендуємо оприлюднювати звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, у випадку здійснення закупівель відповідно до частини 7 статті 3 Закону виключно уповноваженою особою.

 

   Джерело: Радник у сфері публічних закупівель


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку