Чи може бути другий шанс для документів переможця?

26.06.2023 15:02
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Free Vector _ Flat people asking questions illustration

Чи може бути другий шанс для документів переможця?

 Після набрання чинності Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування (далі – Особливості), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178, строк завантаження документів переможця процедури закупівлі зменшився з десяти календарних днів до чотирьох календарних днів (абзац п’ятнадцятий пункту 47 Особливостей) з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. Якщо учасник не встигне завантажити в установлений строк документи переможця, то замовник його дискваліфікує.

До нас звернувся учасник, який не встиг в зазначений строк завантажити документи переможця, у зв’язку з тривалою їх підготовкою. Внаслідок чого він був дискваліфікований, а переможцем було визнано другого учасника. При цьому, третій учасник подав скаргу до АМКУ на переможця, яка була повністю задоволена, та всіх учасників було повернуто на початковий етап розгляду пропозицій.

У першого учасника була надія, що ставши на повторний розгляд, замовник знову визнає його переможцем і він встигне завантажити документи переможця. АЛЕ! Замовник НЕ МАЄ право проводити повторну кваліфікацію учасника, якого було раніше дискваліфіковано.

Таким чином, другого шансу для завантаження документів у переможця, на жаль, не було.

Шановні учасники! Враховуйте всі терміни заздалегідь, в тому числі і строк дії довідок, зважаючи на те, що строк їх дії 30 календарних днів з дати видачі, а готуватися вони можуть і довше.

По всім питанням завжди звертайтесь до наших кваліфікованих спеціалістів, від яких ви отримаєте вірну пораду і допомогу в прийнятті важливого рішення! Мирного неба!

 


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку