АМКУ оштрафував дві компанії за змову на торгах на 1,1 млн.грн.

22.09.2021 09:17
0
Поділитися на facebook
Поділитись
tiny-man-woman-with-big-open-wallet_74855-5943

Антимонопольний комітет України ухвалив рішення про накладення штрафів загальною сумою 1 123 984 гривень на компанії ТОВ «СПЕКТРУМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» і ТОВ «БК«ВЕСТБУД ПЛЮС» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Йдеться про два випадки змови під час відкритих торгів. Маються на увазі відкриті торги, які проводило Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської районної державної адміністрації в місті Києві: реконструкція приміщень для відновлення роботи дошкільного навчального закладу № 497.

Також йдеться про торги, замовником яких було комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської державної адміністрації – «Київтеплоенерго»: на закупівлю для відновлення асфальтобетонних, ФЕМових покриттів, місць розриттів після усунення пошкоджень на теплових мережах СП «КИЇВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ» КП «Київтеплоенерго» у Подільському адімінстративному районі міста Києва.

Загальна очікувана вартість торгів перевищувала 220 мільйонів гривень.

За результатами розслідування Комітет встановив, що зазначені суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі у торгах, таким чином усунувши конкуренцію між собою.

Зважаючи на виявлені факти порушень, передбачені пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», АМКУ визнав дії ТОВ «СПЕКТРУМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» і ТОВ «БК «ВЕСТБУД ПЛЮС» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

Окрім покарання у вигляді штрафу, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», обидві компанії позбавляються права участі в публічних закупівлях на 3 роки.

 


Джерело


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку