5 лайфхаків для постачальників щодо участі в закупівлях ЦЗО

21.02.2022 20:53
0
Поділитися на facebook
Поділитись

Ось такі 5 лайфхаків пропонує ЦЗО:

 

1. В документах потрібно вказувати саме замовника-ініціатора учасникам торгів. Замовник, в інтересах якого проводяться торги, є ініціатором закупівлі, а також стороною договору про закупівлю, а не ЦЗО. Саме замовника-ініціатора учасникам торгів потрібно вказувати в документах.

 

2. Звертайте увагу на вид закупівлі. ЦЗО визначає вид процедури не за кожною потребою окремого замовника, а з урахуванням всіх оголошених закупівель. Тому торги на суму мільйон гривень, до прикладу, можуть бути визначені як «Відкриті торги з публікацією англійською мовою». Важливо пам’ятати про їхню відмінність від відкритих торгів, а саме: перший етап — це прекваліфікація учасників, другий етап — аукціон. 

 

3. Враховуйте вимоги технічного завдання. Постачальник повинен вказувати точні фактичні технічні характеристикибез висловів «не більше», «не менше», а також надавати до всіх товарів закупівлі сертифікати, документи, паспорти якості тощо, якщо вони вимагаються відповідно до умов закупівлі.

 

4. Закупівля не завершується на аукціоні. Не забувайте про документи, що вимагаються від переможця. Особливу увагу звертайте на статтю 17 Закону України «Про публічні закупівлі», що містить перелік та вимоги, зокрема, визначає документи, які повинен надати постачальник впродовж 10 днів з дня визначення його переможцем.

 

5. Перевіряйте актуальність строку дії документів, що надаєте. Наприклад, довідка з МВС, що вимагається пунктами 5 та 6 частини 1 статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі», має бути отримана не раніше ніж за 30 днів до дати її подання. 

 

ЦЕНТРАЛІЗОВАНА ЗАКУПІВЕЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ДУ «ПРОФЕСІЙНІ ЗАКУПІВЛІ»

Джерело  


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку