Закупівля без використання електронної системи для оборонних замовників

05.09.2023 13:45
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Рисунок1

З 23.04.2023 відповідно до Закону України від 24 лютого 2023 р. № 2958-IX “Про внесення змін до Закону України “Про оборонні закупівлі” щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності державних замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні”, державні замовники у сфері оборони повинні публікувати звіти про договори, які були укладені напряму з постачальником, тобто без використання електронної системи.

Звіти публікувати не має потреби якщо:

  • вартість предмета закупівлі для товарів і послуг оборонного призначення менша за 200 тисяч гривень, для робіт – менша за 1,5 мільйона гривень;
  • відбувається закупівля товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю, або закупівля озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин та послуг із розроблення, ремонту, модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин.

Публікувати звіт про закупівлю без використання електронної системи, що передбачений Законом України “Про оборонні закупівлі” мають державні замовники (служба державного замовника, військова частина). Державні замовники з оборонного замовлення — це міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, а також військові формування, створені відповідно до законодавства України, уповноважені Кабінетом Міністрів України укладати державні контракти на поставку продукції, виконання робіт, надання послуг.

Для публікації оборонного звіту в профілі організації має бути обрана категорія замовника “Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони”.

Для публікації цієї закупівлі створювати план не обов’язково.

У формі «Основні параметри закупівлі» обираєте:

  • процедура закупівлі – «Закупівля без використання електронної системи»;
  • очікувана вартість закупівлі – «0»;
  • метод обрання процедури закупівлі – «Оборонна закупівля».

 

Якщо потрібно приховати юридичну адресу, ви можете поставити відмітку «Приховати адресу». В іншому випадку, юридична адреса, яка вказана в «Профілі організації», буде відображатися в закупівлі.

У формі «Загальна інформація про закупівлю» заповніть:

  • конкретна назва предмета закупівлі;
  • опис окремої частини або частин предмета закупівлі;
  • кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг – вказуєте «1»;
  • ціна за одиницю;
  • класифікація за ДК 021:2015;
  • країна;
  • кінцевий строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг.

Розділи «Умови оплати згідно з договором» та «Тендерна документація» не обов’язкові для заповнення. Далі натискаєте «ОПУБЛІКУВАТИ».

Так як план є не обов’язковий, натискаєте ОПУБЛІКУВАТИ ПРОЦЕДУРУ НЕ ЗВАЖАЮЧИ НА ПОВІДОМЛЕННЯ.

Заповнюєте інформацію про учасника:

У формі «ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦЯ» в «ІНФОРМАЦІЇ ПРО УЧАСНИКА», в цілях безпеки, обов’язково поставте відмітку – «Оборонний постачальник», тоді інформацію про постачальника можна не вказувати взагалі. На сторінці закупівлі просто відображатиметься “Оборонний постачальник”.

В «ЮРИДИЧНА АДРЕСА» обираєте тільки країну.

У «ПРОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОЖЦЯ» вказуєте ціну за одиницю. Якщо в специфікації декілька позицій, тоді вказуєте загальну суму цін за одинцю всіх позицій та натискаєте «ЗБЕРЕГТИ».

Після оновлення сторінки статус закупівлі «ВИБІР КОНТРАГЕНТА» змінюється на «ПІДГОТОВКА УГОДИ».

Наступний крок – «ДОДАТИ КОНТРАКТ».

В цій формі є можливість завантажити файли, але вимог щодо завантаження будь-яких файлів, в тому числі договору, у законодавстві немає. Заповнюєте всі поля, корегуючи, при необхідності, ціну договору без ПДВ та дати.

Перевіряєте поле «Ціна за одиницю» та натискаєте «ЗБЕРЕГТИ».

Останній крок публікації даної закупівлі – накладання КЕП.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Підпис є обов’язковим

 

Закупівля без використання електронної системи для оборонних замовників набуває статус – «ЗАВЕРШЕНА».


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку