Схожий (еквівалентний) товар, чи має право на життя? Кейс

03.12.2021 14:04
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Як подати пропозицію для участі у закупівлі на майданчику «Держзакупівлі.онлайн» (2)

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглянула скаргу Учасника (ТОВ “НІКЕЛЬХРОМ УКРАЇНА”) щодо порушення Замовником (ВП “Атоменергомаш” ДП “НАЕК “Енергоатом”) порядку проведення Процедури закупівлі. 

Скаржник не погоджується з рішенням Замовника щодо відхилення своєї Пропозиції. Тому АМКУ  розглянув підстави відхилення Пропозиції Скаржника.

Відповідно до протоколу розгляду, підставою відхилення Пропозиції Скаржника було наступне:

Скаржник зазначає, що Замовник торгів встановив вимогу, що в ТД має бути перелік товарів, що є предметом закупівлі. ТД Учасника містить перелік таких товарів. Але у Додатку 1 конкретний предмет закупівлі має вираз “або еквівалент”. Замовник вважає це суттєвою помилкою, оскільки це не дає можливості встановити, який саме товар пропонує учасник. Тому й відхилив пропозицію цього учасника.

Натомість скаржник вважає, що зазначення ним виразу “еквівалент” ніяким чином не впливає на технічні характеристики запропонованого товару. 

У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне.

Відповідно до Документації, Пропозиція подається в електронному вигляді шляхом: заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну; завантаження файлів тощо.

В тому числі, з тендерною пропозицією (ціновою), в якій зазначений перелік товарів, але без зазначення ціни та загальної вартості пропозиції.

Даний документ повинен бути доступним до перегляду Замовника до початку електронного аукціону. Додатком 1 Документації передбачена форма тендерної пропозиції (цінової).

Примітка: – у разі постачання продукції, яка є еквівалентом товару, що постачається, обов’язково зазначається її конкретна назва, тип, марка. Зазначення учасником в тендерній пропозиції найменування запропонованого товару разом з виразом “або еквівалент” є суттєвою помилкою. 

Враховуючи викладене,

Пропозиція Скаржника була правомірно відхилена Замовником з наведеної підстави, у зв’язку з чим відсутні підстави для задоволення Скарги в цій частині.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку