Кейс щодо довідок у довільній формі

05.07.2021 08:01
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Як подати пропозицію для участі у закупівлі на майданчику «Держзакупівлі.онлайн» (2)

   Бажаєте, щоб ми розглянули вашу конкретну ситуацію, або відповіли на хвилююче вас запитання? Пишіть нам, наші експерти обов’язково розглянуть ваш кейс, і ми додамо його до нашої рубрики. 

   Сьогодні ми розглянемо цікаву ситуацію щодо вимоги надання в складі тендерної пропозиції довідки довільної форми, що учасник не має негативного досвіду співпраці з замовником.

   Скаржник зазначає, що, відповідно до Документації, від учасника вимагається наступна довідка: “Надати в складі тендерної пропозиції довідку довільної форми, видану Замовником, про те, що учасник не має негативного досвіду співпраці з замовником – КНП “Клінічна лікарня швидкої допомоги м. Львова”. 

   Всупереч вимогам Документації, дана довідка у складі пропозиції учасника відсутня. Згідно з ч. 2 ст. 17 Закону, замовник може прийняти рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та може відхилити його тендерну пропозицію в разі, якщо учасник не виконав свої зобов’язання за раніше укладеним договором про закупівлю з цим самим замовником, що призвело до його дострокового розірвання і застосування санкції у вигляді штрафів та/або відшкодування збитків – протягом трьох років з дати дострокового розірвання даного договору.

   Проте, ТОВ “Орбудсервіс” надало лист, у якому вказано: “Наше товариство за весь час господарської діяльності жодного разу не мало договірних відносин з КНП “Клінічна лікарня швидкої допомоги м.Львова”. Інформація щодо можливого негативного досвіду співпраці знаходиться у Вас як Замовника”.

  Зміст цього листа свідчить про відсутність негативного досвіду співпраці з Учасником. У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне.

   Відповідно до абзацу першого частини третьої статті 22 Закону, тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством, та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.

   Відповідно до Документації, Пропозиція, що подається учасником, повинна складатися з документів, передбачених Додатком 1. Додаток 1 містить Перелік документів, що вимагаються для підтвердження відповідності учасників кваліфікаційним критеріям, встановленим у тендерній документації. 

   У документації Переможця містяться, зокрема:

 – довідка про наявність виконання аналогічного договору, в якій міститься інформація про договір – предмет договору – капітальний ремонт приймального відділення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр”, Замовник – комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр”;

позитивний відгук.

   Разом з тим, у документації Переможця відсутня довідка про те, що учасник не має негативного досвіду співпраці з Замовником. Враховуючи вищевикладене, Переможець не відповідає встановленим вимогам до учасника, відповідно до законодавства.

   Відповідно до абзацу третього пункту 1 частини першої статті 31 Закону, замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо учасник не відповідає встановленим абзацом першим частини третьої статті 22 цього Закону вимогам до учасника, відповідно до законодавства.

   Враховуючи викладене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені п. 1 ч. 1 ст. 31 Закону.

   Отже, керуючись ст. 18 Закону України “Про публічні закупівлі”, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель

   ПОСТАНОВИЛА:

   Зобов’язати КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова” скасувати рішення про визначення ТОВ “Орбудсервіс” переможцем процедури закупівлі – “Капітальний ремонт першого відділення центру хірургії КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова” (ДК 021:2015: 45453000-7 — Капітальний ремонт і реставрація)”, оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку