Кейс щодо згоди на обробку персональних даних

23.07.2021 11:30
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Як подати пропозицію для участі у закупівлі на майданчику «Держзакупівлі.онлайн» (2)

   Бажаєте, щоб ми розглянули вашу ситуацію або відповіли на хвилююче вас запитання?

   Пишіть нам, і наші експерти обов’язково розглянуть ваш кейс, а ми додамо його до нашої рубрики. 

   Пропонуємо розглянути ситуацію щодо порушення Замовником порядку проведення Процедури закупівлі від 27 травня 2021 року — “Розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності з формуванням земельної ділянки за адресою: м. Краматорськ, в районі проспекту Металургів”, оголошення про проведення якої оприлюднено на веб-порталі Уповноваженого органу.

   Скаржник зазначає, що в складі Пропозиції Переможця відсутні згоди працівників на обробку їх персональних даних, в той час як тендерна пропозиція містить їх трудові книжки, сертифікати та інші кваліфікаційні документи, які дають можливість встановити особу.

   Замовник зазначає, що в складі Пропозиції Переможця наявні згоди на обробку персональних даних осіб, інформація про паспортні дані та ІПН яких оприлюднена в складі Пропозиції.  

   У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне. Відповідно до розділу ІІІ Документації, Пропозиція подається в електронному вигляді через електронну систему закупівель. Документ з Тендерною пропозицією подається в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки, наявність/відсутність підстав для відхилення.

    Відповідно до статті 2 Закону України “Про захист персональних даних”, персональні дані – це відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. 

   Згідно із пунктом 1 частиною 1 статті 11 Закону України “Про захист персональних даних”, підставою для обробки персональних даних є згода суб’єкта на обробку його даних. Відповідно до частини 2 статті 14 Закону України “Про захист персональних даних”, поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

   Отже, згідно із Законом України “Про захист персональних даних”, тендерна пропозиція повинна містити письмову згоду на обробку персональних даних всіх осіб, чиї дані були надані, в тому числі, посадової особи, яка підписує тендерну пропозицію учасника. 

   У складі Пропозиції Переможця фактично наявні листи-згоди на обробку персональних даних усіх осіб, чиї дані використовуються.  

   Скаржник не визначив конкретних осіб, які мали б надати свою згоду на обробку їх паспортних даних та ІПН. 

   Враховуючи наведену вище інформацію, відсутні підстави для задоволення Скарги. Керуючись статтею 18 Закону України “Про публічні закупівлі”, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель

   ПОСТАНОВИЛА:

   Відмовити приватному підприємству у задоволенні скарги від 27 травня 2021 року.

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку