Чи потрібен протокол тендерного комітету на відхилення Учасника? Кейс

05.11.2021 14:40
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Як подати пропозицію для участі у закупівлі на майданчику «Держзакупівлі.онлайн» (2)

Ви бажаєте, щоб ми розглянули вашу ситуацію або відповіли на запитання?

Пишіть нам, експерти обов’язково розглянуть ваш кейс, і ми додамо його до цієї цікавої рубрики. 

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглянула скаргу Учасника (ТОВ «АЛЬФА-БУД ЗАХІД») щодо порушення Замовником (КП “ЛУЦЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ” ПІДГАЙЦІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ) порядку проведення Процедури закупівлі.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про публічні закупівлі» якщо оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі оприлюднюється відповідно до статті 10 Закону, замовник розглядає тендерні пропозиції на відповідність вимогам тендерної документації до проведення оцінки тендерних пропозицій у строк, що не перевищує 20 робочих днів.

За результатами розгляду замовником в електронній системі закупівель, відповідно до статті 10 Закону, складається та оприлюднюється протокол розгляду всіх тендерних пропозицій.

Протокол розгляду тендерних пропозицій повинен містити інформацію про:

1)      найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорію;

2)      унікальний номер оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі, присвоєний електронною системою закупівель;

3)      перелік тендерних пропозицій;

4)      найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи) учасників;

5)      результат розгляду кожної тендерної пропозиції (відхилення тендерної пропозиції/допущення до аукціону);

6)      підстави відхилення тендерної пропозиції (у разі відхилення) згідно зі статтею 31 Закону.

Після оприлюднення замовником протоколу розгляду тендерних пропозицій електронною системою закупівель автоматично розсилаються повідомлення всім учасникам тендеру та оприлюднюється перелік учасників, тендерні пропозиції яких не відхилені, згідно з Законом.

Дата і час проведення електронного аукціону визначаються електронною системою автоматично, але не раніше ніж через п’ять днів після оприлюднення протоколу розгляду тендерних пропозицій. Протокол розгляду тендерних пропозицій може містити іншу інформацію. Відповідно до статті 10 Закону, оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель у строки, встановлені у частині першій цієї статті, обов’язково додатково оприлюднюються в електронній системі закупівель англійською мовою, якщо очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну:

          для товарів і послуг – 133 тисячам євро;

          для робіт – 5 150 тисячам євро.

Відповідно до оголошення про проведення Процедури закупівлі предметом закупівлі є роботи. Слід зазначити, що очікувана вартість Процедури закупівлі складає 2 425 747,25 грн, що є меншою, ніж 133 тисячі євро.

У зв’язку з цим, Замовник не був зобов’язаний складати та оприлюднювати протокол розгляду тендерних пропозицій щодо вказаної процедури закупівлі.

 Згідно з інформацією, яка розміщена на веб-порталі Уповноваженого органу Замовник оприлюднив інформацію про відхилення Пропозиції Скаржника. Враховуючи викладене, Закон не передбачає обов’язку оприлюднювати рішення (у тому числі у вигляді протоколу) про відхилення пропозиції учасника.

Неправомірно відхиливши Пропозицію Скаржника з наведених вище підстав, Замовник порушив вимоги статті 31 Закону.

Керуючись статтею 18 Закону України “Про публічні закупівлі”, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель

ПОСТАНОВИЛА:

Зобов’язати КП “ЛУЦЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ” ПІДГАЙЦІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ “АЛЬФА-БУД ЗАХІД” за процедурою закупівлі — “Реконструкція головного корпусу лікарні (добудова приймального боксу для автомобілів екстреної допомоги) в с. Липини на вул. Теремнівська, 100 Луцького району Волинської області ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 (код за ДК 021:2015: 45454000-4 — Реконструкція)”, оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку