Звіт про договір, укладений без використання електронної системи. Відповідаємо на ваші запитання

27.07.2020 12:09
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Дизайн без названия (2)

    Для початку, нагадаємо, що Договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель – це неконкурентна процедура закупівлі, вартість якої не перевищує 50 тисяч гривень, яка відбувається поза системою Prozorro але з обов’язковою публікацією в системі основної інформації про проведену закупівлю в формі звіту. Звіт про договір про закупівлю описаний у частині 3 статті 3 нової редакції Закону. 

      Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель згідно Закону повинен містити таку інформацію:

  • дата укладення та номер договору/документа (документів), що підтверджують придбання товару (товарів), робіт та послуги (послуг);
  • назву, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорія;
  • назву (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг, з яким укладено договір про закупівлю;
  • ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань або реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг;
  • місцезнаходження (для юридичної особи) або місце проживання (для фізичної особи) постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг та номер телефону;
  •  назва предмета закупівлі;
  • кількість, місце та строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг;
  •  ціна та строк виконання договору

     Отже, ми розібралися з тим, що потрібно знати про звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. А зараз перейдемо до відповідей на запитання, які Ви нам задаєте. 

 

  Якщо закупівлями до 50 тисяч буде займатись ТК, це потрібно в положенні про ТК прописати чи окремим документом?

   Тут на Ваш розсуд. Зручніше, звичайно, прописати в Положенні про ТК, але можна і створити окреме положення. 

 

   Підкажіть, як бути: на початок року по коду ДК було заплановано 75000,00 грн, було розміщено звіт про укладені договори за старою редакцією. Зараз виникла незапланована закупівля за тим же кодом ДК на суму 5000,00 грн. Що робити? Можна через звіт провести закупівлі? Чи обов’язково спрощену закупівлю проводити?

   Якщо це у вас додаткова потреба, яку ви не могли передбачити, то можна провести звітуванням.

 

   Чи правда, що необов’язково прикріпляти скан договору при опублікуванні Звіту? Відповідно до п.10 ст.10 Закону договір про закупівлю та всі додатки до нього – оприлюднюються протягом трьох робочих днів з дня його укладання? Якого договору це стосується?

   У розумінні Закону звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівлі не є договором про закупівлю. 

 

   Підкажіть, в мене є договір на суму 20000 тис гривень, я його вношу в плани закупівель, вибираю звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель і повторно в закупівлі не вношу, я так розумію?Договір залишається тільки в плані?

   Потрібно обовязково публікувати звіт про договір про закупівлю. 

 

   Чи необхідно до звіту про договір про закупівлю, укладеного без використання електронної системи (ціна договору до 50,0 тис.грн) довантажувати в систему копію договору, якщо так, то якою статтею Закону це передбачено?

   Згідно нової редакції Закону в разі проведення закупівлі  вартістю до 50 тисяч гривень без використання електронної системи закупівлі замовник обов’язково повинен публікувати в систему звіт про договір про закупівлі.

   Перелік інформації, яку повинен містити звіт про договір про закупівлю визначений у 3 частині 3 статті нової редакції Закону.   

   Таким чином, завантаження в електронну систему закупівель договору або іншого документа, що підтверджує придбання товару, у разі оприлюднення замовником звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, Законом не передбачено.

 

   Згідно з Законом замовники мають публікувати Звіт про договір про закупівлю, який укладений без використання електронної системи закупівель (тобто коли здійснюються закупівлі товарів та послуг починаючи від 1 коп. до 50 тис.). Чи підпадають під поняття договір про закупівлю – рахунки-фактури,  фіскальні чеки, квитки на поїзд і т.д., адже деякі товари на невеликі суми можуть купуватися на підставі цих  документів. Чи потрібно про це звітувати у вигляді Звіту про договір про закупівлю ?

   Якщо ви проводите закупівлю без укладання договору, то можна зробити звіт на підставі видаткової. Ця закупівля є у вас в річному плані, ви витрачаєте державні кошти, а значить звіт має бути. У вас же по комунальних укладений договір, а значить проведена процедура закупівлі, там не потрібні звіти про договори про закупівлю.


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку