Чи є лист-згода на обробку персональних даних документом, який підлягає виправленню? Кейс

20.01.2022 15:48
0
Поділитися на facebook
Поділитись
Як подати пропозицію для участі у закупівлі на майданчику «Держзакупівлі.онлайн» (2)

Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглянула скаргу Учасника (ТОВ “СЕФТОРГ” ) щодо порушення Замовником (Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат) порядку проведення Процедури закупівлі.

Скаржник повідомляє про порушення Замовником порядку проведення Процедури закупівлі та просить зобов’язати Замовника скасувати рішення про визначення переможця Процедури закупівлі.

Скаржник зазначає, що рішенням Колегії № 27269 Замовника зобов’язали скасувати рішення про визначення переможцем ФОП Собенка

14.12.2021 Замовник долучив Повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей ФОП Собенку.

Отже, в складі пропозиції ФОП Собенка були надані наступні документи:

          від 01.08.2021 Наказ про прийняття на роботу Лучечко (накази працівники.pdf);

          медична книжка на Лучечко (мед.книжка комірник.pdf).  

          довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації (файл “Працівники”).

Всі вищезазначені документи містять персональні дані працівника Лучечко. Але, згода на обробку персональних даних на відповідного працівника не надавалася. Тобто, Замовник одним із недоліків визначає ненадання листа-згоди на обробку персональних даних фізичної особи та просить учасника виправити недолік, що стосується ненадання листа згоди на обробку персональних даних.

ФОП Собенко, виправляючи недолік, надає файл “Обробка даних комірник.pdf”, який містить згоду на обробку персональних даних працівника

Скаржник зазначає, що у складі Пропозиції переможця відсутній лист-згода на обробку ПД громадянина Лучечко (у складі пропозиції надано лист згоду громадянина Лученко), що не відповідає умовам тендерної документації.

Відповідно до додатку Документації передбачений перелік документів, які надаються усіма учасниками, для підтвердження відповідності вимогам Документації:

  1.     Оригінал листа-згоди на обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних” особи (осіб), чиї персональні дані надаються

Разом з тим, у складі Пропозиції Переможця відсутній наказ про призначення на Лученко. Враховуючи викладене, наявні невідповідності в документах Пропозиції зазначеного учасника, визначених ст.29 Закону України «Про публічні закупівлі».

Замовник, не виявивши невідповідність в наведених вище документах та не надавши учаснику можливість виправити наведені вище невідповідності, порушив вимоги ст. 29 Закону та ст. 26 Закону.

Лист-згода на обробку персональних даних не є документом, передбаченою ст. 29 Закону. 

Відповідно до інформації, оприлюдненої на веб-порталі Уповноваженого органу, Переможець 14.12.2021 (після кінцевого строку подання Пропозицій) завантажив лист-згоду на обробку персональних даних Лучечка (файл “Обробка даних комірник.pdf”).

Враховуючи наведене, вищенаведений лист-згода, що наданий після кінцевого строку подання Пропозицій, не є складовою тендерної пропозиції учасника.

Крім того, у рішенні Колегії № 27269-р/пк-пз було встановлено, що Скаржник не довів, що зазначені у Пропозиції дані Лучечка, які містяться у складі Пропозиції Скаржника, є саме персональними даними в розумінні Закону України “Про захист персональних даних” та, відповідно, не довів та документально не підтвердив необхідність надання Переможцем листа-згоди на обробку персональних даних Лучечка.

Враховуючи викладене, керуючись ст.18 Закону України “Про публічні закупівлі”, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель

ПОСТАНОВИЛА:

Відмовити ТОВ “СЕФТОРГ” у задоволенні його скарги від 27 грудня 2021


Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ

Підписка на розсилку